Definitief ontharen

Definitief ontharen

Blijvende oplossing

Definitief ontharen vanaf € 25,00

Hoe werkt definitieve ontharing met IPL?

IPL (Intense Pulsed Light) is een flitslamp die ingezet wordt bij het definitief ontharen. Het werkt door middel van licht. Licht bestaat uit verschillende golflengtes. In het geval van IPL wordt gewerkt met een spectrum van licht tussen de 600nm-950nm. Deze golflengtes zijn een vorm van energie. Wanneer een flits wordt geplaatst op de huid, kunnen haartjes deze vorm van energie opnemen. Echter kan dit alleen, wanneer er voldoende pigment in de haartjes zit. Wanneer deze energie opgenomen is door het pigment van het haartje, wordt deze omgezet in warmte (ca. 70⁰C). Hierdoor vindt een verbranding van het haartje en de haarwortel plaats.

Het is noodzakelijk om meerdere behandelingen te ondergaan. Dit in verband met de groeifasen van de haren. Deze bestaan uit een groei-, rust- en uitvalfase. Op ieder gebied van het lichaam verloopt deze cyclus in een ander tempo. Na een behandeling komen de haren die zich op dat moment in de groeifase bevonden niet meer terug. Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig, maar dit verschilt per persoon en kan dus afwijken. Het is van belang dat er voldoende tijd tussen de behandelingen wordt gelaten, zodat bij een volgende behandeling weer opnieuw haren in de groeifase zitten. Om deze reden worden de behandelingen om de 6 tot 8 weken herhaald.

Door middel van IPL is het mogelijk om 80% tot 90% haarvermindering te realiseren. Wel kan in de loop der tijd, onder invloed van hormonen of medicatie nieuwe haargroei ontstaan. Het is daarom wenselijk om 1 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten doen.

Waar dient u rekening mee te houden voorafgaand aan de behandeling?

Voorafgaand aan de eerste behandeling plannen wij altijd een intakegesprek in. Zo kunnen wij beoordelen of IPL- ontharing de juiste behandelmethode voor u is en of er mogelijk redenen zijn, waardoor wij niet kunnen behandelen. Tijdens dit gesprek met u wordt nogmaals de werking van IPL besproken. Verder is het belangrijk om minstens 1 week de haartjes te laten staan op de locatie die u graag behandeld ziet. Ga 6 weken voor uw afspraak niet zonnebaden of onder de zonnebank en gebruik op het desbetreffende gebied geen zelfbruiningsproducten. Gebruikt u medicijnen? Dan is het handig om hier een lijstje van mee te brengen.

In onze blog Definitief ontharen Breda vindt u meer meer informatie.

0%
PURE ONTSPANNING

Neem de tijd. Verwen jezelf. Je verdient het.

Boek deze maand nog je favoriete behandeling.